Tuesday, March 15, 2011

Sedih.. Siapa Pedajal Aku?

Hari ni terasa malu bila ke mana-mana. Even naik lift pun rasa diri tu macam argh... kenapa aku kena naik lift? Kenapa perlu berhadapan dengan orang ramai? Kenapa perlu berdiri sebelah menyebelah dalam keadaan yang sangat rapat dan penuh sesak?

Kenapa? Kenapa? Kenapaaaaaaaaaaaa? (buat bunyi ala2 bergema). Huhu.. aku sedih hari ni. Mood aku tidak berapa ceria. Sudahlah perasaan malu itu wujud selepas jam menginjak ke tengahari. Apa salah aku? Apa salah aku korang perlakukan aku begini? Kenapaaaaaa?


Perhatikan betul2. Nampak tak? Nampak takkkkkk?

Kalau kurang jelas meh nak tepek sekali lagi.


(Lihat dalam bulatan itu) Tak tahulah sape yang conteng tudung aku!!! Guna pen pulak tu. Sedih... tragis... malu... Aku tak sedar langsung tudung aku ni diconteng sehinggala sorang officemate tegur pasal tudung aku kotor kat bahagian belakang. Ingat dia main2, sekali check2.. BETUL KO!

Sape pedajal aku ye? Kat rumah NOPE! Izz tido. Kat ofis pun rasanya macam NOPE! Tak terasa pun ada orang tenyeh something kat belakang. Dalam LRT? Probably T__T Dalam lift? Probably T__T Argh... sedihnye!

Takpelah aku sabar banyak2. Mungkin ni dugaan untuk aku (ceh, macam apa je siap dugaan bagai, hehe..) Ceria beb, ceria! Aku fikir positif jelah. Mungkin ada seseorang yang sedang pegang pen, lupa tutup pen dia then berada dalam lrt or lift yang penuh sesak. Maka tanpa sengaja mengotori tudungku. Takpelah kan.. anggap aje perkara ini tidak sengaja :) So sekarang ni buat taktau je pasal tudung kotor tu, jangan ingat2 lagi. Anggaplah tiada apa2 berlaku. Balik karang, bukak tudung tu dan tryla cuci guna air sabun. Doa2 mudahlah hilang kesan conteng tu. InsyaAllah...

**Perkara yang tidak terjangka mudah berlaku di mana2 sahaja. Bawak2 bersabar, fikir positif je. Ini baru tudung kena conteng, belum terkoyak atau terbakar. Lagi sadis kan? Yang penting SABAR.

Bye!

12 comments:

S.U.F.E.E.N.A.N said...

Ekekeke..kes naya betui!tapi sekali tgk mmg tak perasan..kalu marker mark harus strike jugak..

Sya lak penah skali pakai baju terbalik..siap pegi city segala..balik umah balik baru perasan..alahaaaiii..hihihi

Mak Izz said...

ye ke? la... baju terbalik lg dahsyat. psstt.. sy pernah pakai tudung terbalik. hihi.. mcm2 hal! slh sendiri takpe, jgn kena pedajal sudah :P

Diarihatiku1976 said...

wahhh dashyat tu... tapi rasanya bukan ada org pedajal tu.. rasanya maybe anaknya conteng masa tgh lipat-lipat kot...

muLan said...

erm, ntah le... tp, lum pnah jumpe lg kes cam nie... sabar je la... ape nk buat

ummirayyan said...

hahhaa..sian ko noks..aku asyik nak tergelak je smalam tgk tudung ko tu..hairan bin ajaib la aku nak pikio kan sebab musabab nye..hmmm pakai le tudung baru beli tu...

ibu qaleesya said...

alahai sabar jelah kak.. ada la tu yang merabai xdek kertas nak conteng

Mak Izz said...

k'ina - bukan anak conteng kak, confirm! sebab ms gosok tudung pagi tu elok lagi. msh suci terpelihara. tu yg musykil.

mulan - tulah, kes misteri nampaknye. agak2 leh panggil uncle seekers tolong check tak?

rose - owh.. ko tahan gelak je ye. sampai ati! tdg baru? kantoi dh dgn farizal. haish..

bunny - mmg tgh bersabar. nsb baik xtau sape buat. ekekek.. kalo xde kertas nk conteng pun, jgnle jdkan tudung akak sbg mangsa. tak gitu?

Khairina Izzah Khoirul Anuar (KIKA) / -ina2210- said...

i'm sorry...tergelak sudah... XD
ala rilek la...sket je tu...

Nur Irfan Juezrie said...

SABORRRR... mcm SABORR kt abg izz.. hehehe

Mak Izz said...

izzah - gelakkan org je tau. tgh rilek la ni. hehe..

jue - a'ah saborrr byk2 :)

-oP_ida- said...

sian pada yang g conteng kat tudung mahal akak tuh.....nampak sngt tak reti nilai kertas ngan tudung...hadoiiiii

xchantikpn lukisan dia....hahahahahha''sabaq yaa akak

Mak Izz said...

nida - tula awat la conteng kt tudung akak. mahal tau tudung ni, eksklusif dr butik arianot, jalan tar mari. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!