Sunday, March 6, 2011

Chicken Pox


Kok.. kok.. kok.. kok.. ada budak sudah kena chicken pox da..




Alahai.. lemahnye badan. Demam ye dik, kasihan...



Sabar banyak2 ye dik. Sikit hari lagi baiklah, insyaAllah. Kita doa pohon dari Allah ye. Mintak adik cepat sihat dari demam, cepat sembuh dari Chicken Pox.



What is Chicken-Pox???

Chicken-pox is an infectious and contagious disease caused by the Varicella-zoster virus. It can be easily spread through contact with fluids from chicken-pox blisters or the inhalation of air-borne droplets that contain the virus when a person who has chickenpox coughs or sneezes.

Children usually develop mild fever and itchy, fluid-filled blisters on their skin. In adults, the disease is more intense and severe.


*Camne nak join contest Si Kecil & Bunga ni dik?

6 comments:

Suzila said...

alaa ciann.....
tp elok gk kema kck2....nnt da besor da x kne.
tp xtntu gk la...ada je org yg kne 2 kali. heheh

~ JuJu ~ said...

siannyer dia.... habis da muka dia.... moga2 hasanah cpt sembuh yer.... :*

Mak Izz said...

suzi - ada yg kena 2x? pasai apa?

juju - a'ah muka x chantek dh :) maceh cik ju.

Nur Irfan Juezrie said...

akak.. apsal muka hasanah lain.. (confius!)

Mak Izz said...

mata kuyu, rambut kepeh (basah), tu psl muka dia lain. sll mata bulat kan?

ummirayyan said...

ala la looo..sian cannah ebot..abg rayyan pun demam campak gak..sian sangat..

mak izz..haah..aku pun baru tahu ade org kene 2 kali cP nih..katenye kurang antibody..ye je la kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!