Friday, September 4, 2009

Capek Bangat

Hoho.. tadi aku rasa macam nak pengsan kat Sogo. Punyalah ramai makhluk Allah bersesak2 kat situ. Yang Melayu.. yang Cina, India etc sume2 ada tadi berasak2. Fuh, memang tabik spring kat dorang yang betul2 tegar membeli-belah (siap bawak anak2 lagi) tanpa rasa penat dan letih!

Dulu aku pernah cite alkisah orang membeli-belah macam orang gila kat Kilang Anakku kan? Di Sogo tadi pun macam tu jugaklah pe'elnya. Aku tak larat & betul2 tak koser nak berhimpit2 dengan aneka jenis manusia tadi.

Mesti korang salahkan aku kan, dah tau hari ni hari SCard untuk member, yang aku gatai2 nak p arini jugak kenapa? Ar.. fyi aku tak tahu menahu pun yang hari & esok adalah hari SCard. Kalau aku tau, sumpah aku tak p. Huhu.. tapi sebab alang2 dah sampai, takkan xnak masuk pulak kan? *Hehehe..

Masuk Sogo lebih kurang pukul 1pm, 2.15pm aku dah chow. Masa membeli sekejap aje, masa beratur tu yang umang ai... lama yang amat. Queue panjang u ols! (1st time aku lihat senario begini dalam idup aku) *aku tak pernah pergi mana2 mall yang menawarkan sale hanya untuk ahli saja, SCard ke.. JCard ke.. memang aku tak pernah pergi.

Setelah berhimpit2 (tergesel sana, tergesel sini, tersentuh sana, tersentuh sini) nasib baik time2 sale ni kaum hawa je yang ramai akhirnya aku berjaya jugak beli barang yang dihajatkan. Plan nak beli 4 barang, last2 sempat beli 3 je. Aku tak larat dah, capek!

Tinggal 1 barang lagi, erm.. mungkin aku beli di Jusco saja!

*Giler betoi ah orang Malaysia shopping. Erm.. orang negara lain mcm ni jugak kah?

5 comments:

Diarihatiku1976 said...

hahaha... akak tak pergi pun... selalu akak sampai amik cuti nak pegi.. tapi entah nape tahun ni buat dekkk je...

pija5120 said...

sjk h1n1 ni, dah tak pegi tmpt ramai2 gituu... prnh gak ke sogo, mmg sesak sgt la!tp Jcard day, lg sesak giloss...

p/s: jom jengah umah saya plak... Nway, i pun mama pd 2org Izz..

Nur Irfan Juezrie said...

erm.. shopping lg?
hehe.. apa brg di shopping tu?? ju mc 2 hari (kahmis & jumaat) demam..huk huk

Mak Izz said...

diarihatiku - mgkn akak dh takde benda nk shopping kut. x koser nk window2 shopping time bln ramadhan ni kan. ahaks!

pija - slm perkenalan! wah.. kembor izz la ni ye. hehe.. sy pn dh kurangkan jengah tmpt sesak. takottt... tp dis time terpaksa pergi sbb ada benda yg sgt perlu dibeli.

ju - shopping brg2 wajib dik oi. 1) baby bath 2) kasut raya Izz 3) kasut raya akak. Kat sogo, price murah sket banding jusco. Tali pinggang Izz akak dah beli kt jusco, sekarang tinggal kopiah Izz dengan tudung akak je. Nanti dah setel sume baru lega!

Nur Irfan Juezrie said...

wah.. dah jumpa tali pinggang? hari tu ju p jusco terlupa nk cari tali pinggang irfan.. tgk la.. nti2 kot..
klu tak jumpa gak, tak bertali pinggang la irfan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!