Friday, September 23, 2011

Selesai Sudah

Alhamdulillah selesai sudah penantian selama 6 hari. Walaupun berhempas-pulas menahan nafsu, menahan pedih, menahan derita (nampak sangat iman tipis) akhirnya berjaya! Sesiapa tahu tu, tahulah. Sesiapa tak tahu sila semak entry dulu2. Teka teki u ols...

Sebelum merengek manja dengan lebih lanjut, nak promote contest oleh kawan seguru, Acik Lea. Contest dia dah lama, cuma kebizian melampau tahap gaban (kerana tawadhuk meraikan Syawal) maka aku tidak berkesempatan lagi untuk berjuang di medan contest.

Sesiapa suka/hobi kumpul fridge magnet, silalah jenguk contest beliau iaitu ..My 1st GA : FM Ini Aku Yg Punyer.. Hah, Fridge Magnet korang punyer ke??? Nak jadi hak milik HARUSSSSSSSSSS join contest ni ok! Tak susah pun soalannya, teka teki teka tekuk je, then kena jawab dalam bentuk pantun. Siapa mantan Presiden Kelab Bahasa Melayu masa sekolah dulu WAJIB join ini GA okeh! Tarikh tutup 30 September nanti.

Itu cerita contest  moh cerita benda lain pula. Tengahari tadi biasalah.. kaum ibu berkerjaya yang bangunan pejabatnya di sekitar Jalan TAR kalo tidak ke Sogo jangan mengaku kaum ibu! (hek eleh, padahal aku sorang je yang gigih ke Sogo every week) >__<  Asalnya menemankan si Zihan nak makan popiah kat tingkat 6 Sogo tuh. Dah alang2 sampai Sogo moh le kita ke Baby n Kids Dept mencuci-cuci mata dan mencuci-cuci wallet. Korang macam tak tahu Sogo sales 365 hari setahun. Curlas tak curlas?

Ronda punya ronda, tawaf punya tawaf akhirnya wallet selamat dicuci dengan membeli beberapa helai pakaian bayi :) Sehelai untuk Hasanah dan 2 pasang untuk sepupu Hasanah yang baru lahir petang semalam. Eh lupa pulak nak cerita. Petang semalam sedang elok baru sampai rumah Along telefon beritahu isterinya, Kak Ayu dah selamat bersalin baby boy di HTAR, Klang. Alhamdulillah... tahniah Long! Actually kelahiran tu tak dijangka sebab my SIL baru pregnant 32 weeks. Dah rezeki baby nak jenguk dunia lebih awal. Walaupun consider tak cukup bulan dan seberat 1.9kg tapi baby sihat alhamdulillah. Ibu baby pun sihat. Aku masih belum jenguk dorang lagi insyaAllah tengoklah weekend ni ker atau weekend depan. 

K lah korang nak balik awal today coz family mertua nak datang tido umah malam ni ^____^  Bubbye...



5 comments:

AzaLea said...

thanks kak tlg promote GA sy yg tak laku2 tu...

Nenek Abg izz ngan nanah nk trn KL?? ade kenduri kawin ke??

Rose Khadijah said...

yeayyyy..dapat BW harini..
berbunge bunge hati ku..nak baca entry ko noks..entry yang pasti buat ku terlebar senyum..(ko kate kan!)..hehehe..

lea:..akak ni nak berpantun pantun tak reti le..(nak import pantun dari Paris tak mampu lak)..tgh dok karang, sampai jadi batu karang..tapi ku akan pastikan terjoin contest ko tu..

hehee...

AzaLea said...

hehehehe...gud luck k.rose.. coz wat masa ni mak izz sorang jer yg akan hantar pencalonan.. so kalau tak de persaingan, semua hadiah akan jd milik beliau.. huhuhu

Liza Razak said...

bestnye boleh jalan-jalan SOGO every week...mmg boleh cuci2 wallet sekali :)

Mak Izz said...

lea - promote biz eh GA kawan2 apa salahnye :) atuk dgn nenek turun sbb nk menziarah anak cucu menantu hantu ops! yg belum smpt jumpa ms raya aritu. tdo semalam umh sitah, tdo semalam umh akak, perjalanan diteruskan ke sg.besar umh jemi & sedara mara. pastu xtau mana destinasi dorang, dh blk ke blom. (dasar menantu hantu, lupa pulak nk tny jaki)

ros - hahak kalo ko rs xnak tersenyum lebar takyahla paksa2 diri tu. senyum kemut2 dahler. kehkeh.. bc jgn x bc. penat aku karang khas utk follower2 blog aku (ye kerrrrrrrrrrrr???)

lea - (eh ada 2 rupanye komen ko ye) tulah, mak izz mmg dh target nk menang sume hadiah tp pantun lum berkarang lg. semakin tensi ni sbb jumaat dh 30hb. adusssss...

liza - best sementara ofis masih di sini. 1 nov bye bye jalan tar sbb akan berkhidmat di putrajaya pulak. welcome alamanda :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!