Friday, September 30, 2011

..My 1st GA : FM Ini Aku Yg Punyer..

Hihi.. seperti diuar-uarkan dalam entry lalu, aku ada promote GA ni. Kalau aku tak join, nampak sangat kawan masa berada je. Disebabkan aku kawan susah senang bersama maka WAJIB  menjadi salah seorang peserta dengan harapan ingin membolot semua hadiah yang dipertandingkan kalau boleh. Malaysia boleh!!!

Untuk melepasi syarat pertama, Banner GA harus ditempelkan

..My 1st GA : FM Ini Aku Yg Punyer.. adalah kelolaan adik manis comel gebu si Lea. Syarat penyertaan dan maklumat lanjut korang boleh rujuk blog dia. Jangan memalas aku dah linkkan sekali. Untuk menepati syarat utama GA, moh perdengarkan pantun hasil nukilan aku sendiri tanpa kopipes dari  mana2 buku pantun yang ada di pasaran :)

3 soalan pilihan aku adalah :

1) Antara 1kg kapas dan 1kg beras, mane 1 yang lagi berat?
3) Byk2 mi, mi apa yg tak leh dimakan?
4) Kalau Ali Bin Abu, Kambing Bin ape?
 
Jawapannya (setelah memerah otak dan keringat jantan betina fonen)
v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


Bagi soalan 1) Antara 1kg kapas dan 1kg beras, mane 1 yang lagi berat?
 
Jawapan:
Sakit perut  berak keras
Berebut jamban sampai bergadoh
Dah tentu-tentu 1kg kapas dan 1kg beras
Mestilah SAMA BERAT dowwww…


Bagi soalan 3) Byk2 mi, mi apa yg tak leh dimakan?

Jawapan:
Naik scooter dengan awek
Singgah jap kat kedai nyonya
Nak jawab rasa macam nak muntah buwek!
Sebab MISAI Datuk K lah jawapannya :)


Bagi soalan 4) Kalau Ali Bin Abu, Kambing Bin ape?
 
Jawapan:
Orang giler tak siuman
Orang siuman confirmla tak giler
Apa la soalan ko mudah sangat ni Man
Kambing BINATANGler!!!

Aku tahu jawapan dalam tempoh pemikiran 3 jam aku ni tak berupaya lagi memecahkan urat kentut cik Lea tapi..... andaikata tiada contestant lain yang masuk bertanding, tak lain tak bukan
 AKULAH PEMENANGNYA!!! ^______^

Kepada kengkawan di bawah, silalah sudi join GA ni ye. Kalo tak join, lagi bagus! :B


Selamat bertanding!!!

4 comments:

AzaLea said...

wakakakaka... satu urat kentut sy telah berjaya akak putuskan...

bravo3x!!!!

Rose Khadijah said...

waduh waduh..tak sempat beb nak join..draf aje tajuk nyer..sehingga menjadi batu karang le..hehehe..
mahapkan hakan yer Lea..tak dapat nak putuskan urat kuntut mu..nnt akak bg ole2 dari kenyir eh...opsss...(ade ke ape yang patot kat situ eh?!!!)...

noks:..aku caya,mesti ko yang akan bolot sumer FM tu...(jgn lupekan hake eyh...)

Kamariah Awang said...

Hahaha... tak payah ajak ma joinlah, kan dah tau dah sape pemenangnya? Buang karen! Hihihi... Terbahak giler baca pantun!

Mak Izz said...

lea - 1 je ke? ala.... sedih ni. ingatkan dh putus 30 urat. sobssss...

rose - pasti tak ku lupa dirimu apatah lg begitu byk sekali FM yg bakal ku bolot. akan ku kirimkan brg seketoi dua utkmu sbb daku mendambakan FM dr tembok besar China x lama lg :)

ma - mmg x nak ajak ma join sbb merajuk. dulu contest kebaya ma x join pun. saje tau!!! (sbnrnya x ajak ma join contest ni sbb takut dgr pantun org2 lama ni, pasti hebat! dan hrpn sy nk menang terbentang luas) Hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!