Tuesday, September 27, 2011

Duapuluhsembilantahun :)

Tarikh hari ini pada tahun lapanpuluhdua, tarikh keramat bagi diri aku kerana pada tarikh inilah aku lahir ke dunia. Syukur alhamdulillah, pada usia duapuluhsembilantahun aku masih dipanjangkan umur, dikurniakan kesihatan yang baik (walaupun obes akibat diri sendiri), masih mempunyai ibu dan ayah untuk bermanja (dan mengadu nasib) dan diberi peluang menikmati kehidupan yang bahagia bersama suami dan anak2. Syukur ALHAMDULILLAH.

Dengan lafaz Bismillahir Rahmanir Rahim,

I want to wish myself

HAPPY BIRTHDAY!!!

Abah sayang.. (abah adalah abah Izz  bukan abah aku, sebab abah aku, aku panggil ayah)
Uji tak mintak apa2 pun sempena hari lahir ini cuma....

Iklan dulu: Birthday cake sinonim dengan sambutan hari jadi. Tahun ni tiada birthday cake for me sebab (abah sila isi tempat kosong). Maka sanggup google image kek untuk diriku berangan dalam mimpi (malam karang).

 Aku leh tumpang kek ni. A for Adha. Kepala gajah for ........... (sila isi tempat kosong)

 Adakah bermaksud kena tambah seorang lagi bayi pada usia 29 tahun? (clue = baby boy)

29 forever? Hello.... 19 forever ok! (walaupun dh tua ganyut 290 tahun) ^__^

 Kek teleng (pusing kepala anda untuk melihat kek ini) Meriah betul kek ni ada bunga, sungai yang mengalir, pokok seketoi dan batu2an sungai. Aku namakan kek ni 'kek pencinta alam'

 Walaupun hodoh tetapi it's PINK!

 Untuk si kaki pancing (Hai Andy..)

Kek bantal Mawi dan Ekin ada sape2 terkenang sejarah lalu??? (ini kek kahwin daaa....)

Sambungan perenggan atas:
 
Uji tak mintak apa2 pun sempena hari lahir ini cuma....
 
- Penghargaan
- Kasih sayang tidak berbelah bagi
- Bantuan jika diperlukan
- Sokongan moral dari segenap segi
- Didikan yang tidak henti2
- Nasihat siang malam pagi petang
- Layan saya berborak dengan ikhlas (pleaseeee..)
 
Eh eh cukuplah tu. Kata cuma! ^____^ Semoga dengan genapnya umur 29 tahun ni aku akan menjadi insan yang lebih baik samada dari segi zahir mahupun batin. InsyaAllah AMIN... (tapi kenalah berubah ye, jangan cakap saje pandai) Hokei makcik.....!!! *kenyit mata sket...
 
 
 Last but not least, (ini tahun terakhir umur aku ada tanda 2 di hadapan) T..T

17 comments:

AzaLea said...

hepi besday kak... sy doakan akak akan jadi mak, isteri n anak terbaik buat keluarga...

Kan best kalau jaki balas kat komen ni... huhuhu... dia mesti jd silent reader jer kn??

Mak Izz said...

thanks dearie :) mudah2an AMIN. hehe.. jaki sudi bc pun dh syukur sgt2 ^__^

Suzila said...

Hepi besday puan ujiii....
mudah2an ko sentiasa rockkkkkkkk....
gumbira dpt kenal ko... xpnh rasa bile sembang ngn ko...ko buat gaya x ikhlas... (yer ker??).. hahaha thanks segala nasihat2 as kwn2...ibu2....isteri2....
Pape i lap u laaaaa

Kamariah Awang said...

Happy Birthday, Uji... Mak Izz...! Doa ma dari jauh, semoga Allah panjangkan usia dengan kesihatan yang baik, kemurahan rezeki, kebahagiaan berkeluarga dengan kasih sayang berpanjangan... Muuuuaaah..!

watyz said...

happy belated besday mak izz... :)

Mak Izz said...

suzie - tq sweetie. aku rockkkkk ker? penat je berlakon ayu selama ni :) hehe.. kembang kuncup vontot lebaq ni bila dipuji sedemikian rupa. aku mmg sentiasa ikhlas (sbb tu sesape kena zassss mulut laser era jgn sentap no..) sumenya ikhlas dr hati ^__^ aku pun gumbira dpt kenal ko dan x sangka persahabatan kita kekal sampai skrg walaupun berbeza usia (tetttt...)i lap u too bebeh! dh bersalin sok jgn lupa calling2 akak gebu nih.

k'kamariah - tq very much ma. sy pun doakan utk ma juga. mgkn 1 hr nt kta dpt berjumpa cewahhhhh... amin amin amin ya Rabbal alamin...

watyz - thanks aty. (hadiah dr melaka xde ker?) ngehngeh.. (guro je)

♥ Elin ♥ said...

selamat ulang tahun ya!..semoga allah merahmati kamu dan sentiasa dimurahkan rezeki. ;)

Mak Izz said...

elin - terima kasih :)

Rose Khadijah said...

yoo noks..SELAMATHARILAHIR...

pesal aku save kat HP esok besday ko eh..alaaaa...sori noks..

Jumaat ni kite seleberet jom..aku ader kupon kepsi...hehehee..

(ehhh lastyear..besday aku..aku yang banjer kan..)lalaaalaaallaaaa....

Mak Izz said...

rose - thank you 3x! dun wori mmg ramai yg tersalah bday aku on 29th. its ok, janji ko save dlm hp (sbb aku x save bday ko) ekekek... boleh2 jom selebret! ko ada kupon kepsi, aku ada kupon nandos pilih nk yg mana 1. aku banjer ar... hehe. eh bday ko brp hb??? ^__^

Anonymous said...

Hepi Besday Mak Izz n Hasanah! Moga dalam lindungann dan rahmat ALLAH sentiasa! Bila nak belanje I???-

Yang benar,
Mak Enon

WILAYAH C.T.M said...

HAPPY BELATED BIRTHDAY KAKAK!SORRY LAMBAT BENOR WISH NYE NI HA...SEMOGA DIRAHMATI DAN DIBERKATI ALLAH SELALU.

Heidi Shafiq said...

happy birthday.. :)

Liza Razak said...

happy belated birthday sis...mesti celeb dgn hubby kan?? semoga hepi & cute selalu :)

Rose Khadijah said...

ko memang noks..mementang le nak banjer gune kupon..tertanggoh tanggoh eyhh..tecek ati tau..

besday aku dis coming november..sila sila pikir adiah yang seswai nak bg kat aku eh..

ehh..aku suke le kek yang no1 tu..29 ko!!..

Nur Irfan Juezrie said...

happy beday to you akak.. wlupun 29 tp ttp sweet ok!!! jgn jadikan angka tu alasan utk tidak muda remaja.. hahaha.. btw, smg dipanjangkan umur n dimurahkan rezeki (termakmul utk kek yg ada baby boy tu)..upsss!!

n sume wish akak utk abg farizal sgt la sweet.. smg dia boleh ikut sume wish akak tu..

Mak Izz said...

thanks everyone! amin... amin ya rabbal alamin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!