Thursday, July 28, 2011

Boria Setiausaha Cemerlang

 ::Dedikasi untuk teman2 yang bergelar SETIAUSAHA::

sila  nyanyi beramai2 jika sudi :)

Salam sejahtera kami ucapkan
Kepada semua hadirin sekalian
Setiausaha Cemerlang jadi impian
Boria Mawar Berduri kami persembahkan

Bertempat di IPPTAR, Angkasapuri
Dato' Dr. Syed Ahmad penceramah kami
Lantang bersuara 'sense of humour' pun tinggi
Kami mendapat ilmu tak kering gusi

Setiausaha Cemerlang tajuk kursus kami
Belajar jadi setiausaha yang disegani
Menambah ilmu baiki personaliti
Penampilan berseri, IQ pun tinggi

Setiausaha cemerlang pandai berkomunikasi
Arahan ketua cepat difahami
Senyum sentiasa setiap hari
Ketua sayang, markah prestasi tinggi ^__^

Sekian sahaja persembahan kami
Boria Mawar Berduri mengundur diri
Salah dan silap harap dimaafi
Semoga kita berjumpa lagi


*Kenangan manis kumpulan aku Mawar Berduri *nama group tak boleh blah :) sempena Kursus Setiausaha Cemerlang anjuran KPKK bulan April lalu. Malangnya kerana kesuntukan masa (dan peserta pun ramai taknak buat persembahan) maka persembahan boria sekadar di atas kertas. Hehe... karya bidan terjun nukilan aku la, sape lagi? Semoga terhibur (poyo sket jgn marah)

10 comments:

ryhan ann said...

peewitt...mawar berduri tuh...hahahaha...bole la tu, janji bukan bole blah...^_^, syabas bwat uji sb nukilan mu itu berjaya membuatkan anakku tersengih2 depan laptop...

WILAYAH C.T.M said...

berdurilah sangatttttt..haha.tetiba teringat zaman sekolah rendah..bukan men lg waktu tu boria la,dikir,nasyid,spelling b,lakonan semua hentam masuk..oh...rinduuuuuu zaman tu..

emma said...

tahu tak pe..hahaha..mase sekolah duk lenggok2 berboria, dikir..huhu

watyz said...

o.. PA yer..

salam kenalan. i follow u... :)

Mak Izz said...

ryhan - haha. eh una tu tersengih2 depan laptop bkn sbb lirik boria tu lah.. tp sbb suka ngadap laptop. saje je makcu ni tau!

berduri la! 'lembut tapi tegas' motto grup kami. haha.. woh dulu ms kecik2 aktif ye? tp nape kt poli dulu malu2 kucen betina?

emma - tgk pn tau :) kehkeh.. dh jd mak budak ni pun blh je nk boria2, nk lenggok2, nk dikir2 tp depan ayah shifaa jelah.

watyz - ha'ah PA terlampau :) tq sudi follow mollow...

Fida said...

sedeynyer x dapat perform...orang takut dengan duri mawar tu..hik hik...kire lagu ni dedicate tuk i gak la ek..tq...muah2...

AzaLea said...

kak, time boring2 leh lah practise dpn jaki... jgn lupe involvekan izz skali... bg dia pegang kayu... jd ketua boria... ngeh3x...

emma said...

hai kak...

saya dh umum contest..sila la join yer..\

http://pageibushifaa.blogspot.com/2011/08/contest-apa-tema-outdoor-uolls.html

S-N-B said...

Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

Mak Izz said...

k'fid - dorang sume jenis malu2 x loud mcm u n i (eh ye ke?). i mcm marah juga sbb x dpt perform (penat tau tdo lewat karang ayat walaupun x best) tp i x kira, i volunteer gak g dpn bc ayat tu ala2 seloka. 1 dewan beri tepukan gemurau taw. terharu terus!

p/s: igt u je pantang nmpk mic, i pon... :) :)

lea - practice dpn jaki? baru je akak g depan dia, dia dh ckp "tepi sket.. tepi sket.." sbb halang dia tgk tv. ok fine!!! (izz x blh beri kayu nanti dia hempuk kepala nanah)

emma - wokey nt ada ms akak join (ceay.. ada ms konon. pdhal tunggu last min. i kan suka kj last2 min nih) GA shifaa 7bln aritu pe cer? dh ada pemenang belom?

S-N-B - insyaAllah! anak i mmg pakai cd pon :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!