Wednesday, July 6, 2011

Birthday, Alam Budiman, Karak dan Scream

Assalamualaikum wbt

Petang Sabtu 2 minggu yang lepas, kami sekeluarga bersama Yang bertandang ke rumah kawan lama Farizal, Roy di Alam Budiman, Shah Alam. Roy dan isteri menjemput kami datang meraikan majlis hari jadi putera tunggalnya, Zhafran yang genap berusia 4 tahun. Happy Birthday Zhafran!

Birthday Zhafran tau bkn Bryson ^__^

Sampai agak lewat sebab 4.30 petang baru bertolak dari rumah. Tengahari busy dengan tugas-tugas khas sempena projek mega. Tiba di rumah Roy setengah jam kemudian. Senang sangat nak cari rumah Roy ni. Maklumlah... invitation lengkap peta lokasi, siapa tak jumpa rumah memang ba wau ta alif. Sampai je hujung lorong dah nampak kanopi putih tersergam indah. Confirm rumah Roy! Farizal masih tak pasti, sibuk2 nak call Roy tanya rumah. Hello... itu je satu2nya rumah yang ada kanopi kat Alam Budiman ni, kita berada pada lorong yang betul ok! Dari jauh nampak Roy segak berbaju Melayu melambai2 tangan menggamit kami datang ke rumah. Hehe...

Walaupun kami tiba lewat namun makanan masih banyak, kek je yang dah abis. Menu utama adalah nasi beriani eh betul ke? Entahlah tapi rasanya memang sedap lagi pedas. Kuih-muih pun masih ada, sedap bangat! Usai makan lepak2 dengan Izz dan Hasanah dalam rumah Roy yang cantik  menawan qalbu. Tak ambil gambar pun sebab tak bawak kamera. Nak snap dengan handphone malu sebab handphone cokia. Lepak2 dalam setengah jam dalam rumah, lepak bawah khemah pulak. Orang paling gembira tentulah Farizal sebab dapat jumpa kawan lama.

Jam hampir 6.30 petang. Kami mula beransur. Plan seterusnya ke rumah Kak Ngah di Rawang. Sebelum tu, jom tengok gambar rumah Roy di Alam Budiman (psstt... ini bukan rumah Roy tapi aku cilok gambar ni dari internet, taip je perkataan Alam Budiman berlambak2 gambar yang keluar. Tapi aku pilih 2 keping je untuk tatapan korang.



Cantik kan? Aku suka binaan batu-batan merah tu, nampak macam rumah dekat luar negara walaupun suhu 38 darjah celcius :) Yang paling aku suka rumah ni sebab............... My BFF, Ina pun beli rumah dekat sini jugak. Yeay... aku suka rumah Ina dekat rumah Roy. Jadi peluang aku untuk bertandang ke rumah Ina selepas ini adalah SANGAT CERAH sebab bila pergi rumah Ina, boleh pergi rumah Roy. Pergi rumah Roy boleh pergi rumah Ina, yeay!!! Btw kalau korang nak tahu, rumah Ina dan rumah Roy adalah selang selorong *pitam* (gile dekat rumah dorang wei....)

Ina belum pindah lagi ke rumah baru, masih menghabiskan sisa-sisa hidup di bumi Pasir Gudang (hehe), mengumpul duit banyak2 untuk renovate rumah baru katanya. Aduiiiiii... tak sabar tunggu Ina pindah ke sini agar persahabatan kami yang rapat sebelum ini bertambah2 rapat dan mudah2an suami dan anak2 kami juga bakal bersahabat baik seperti kami ^_____^ *kawan since 1988 taw!

Tiba2 rindu kat Ina T..T (padahal baru bercakap dalam phone tadi) Ok memang gedik! :p 

Sampai rumah Kak Ngah betul2 waktu Maghrib. Lepak2 macam biasa menonton dvd beramai2. Pilihan dvd malam itu adalah Karak dan Scream (filem seram Thailand). 


 Pandai gak budak2 ni berlakon


Scream yang memang buat aku scream dalam mood menyampah

Filem Karak bolehlah.. filem Scream rasa nak pecah2kan je dvd tu, tak seram langsung! Filem low budget la katakan... Pertama kali kami tidak bermalam di rumah Kak Ngah sebab 4 beranak sehelai sepinggang! Pukul 11 malam mula bergerak pulang ke rumah Jalan Kebun. Yang tinggal di rumah Kak Ngah. Sepanjang perjalanan Izz dok sebut "hantu.. hantu.." pengaruh 2 filem seram tadi. Isk! Sabor jelah. Apapun sedar2 je dah sampai depan pagar rumah. Hehehe...

Pagi Ahad bangun tidur dapat berita tragis! (will update next entry)


10 comments:

Kamariah Awang said...

Eh, ye ke... malu kalau snap pic dengan hp? Ma bantai ajeee.. hahaha..

Mak Izz said...

malu sbb kt rumah org banyak tamu :) kalo snap guna kamera takdela nmpk sgt mcm paparazzi :)

emma said...

hahaha...best nye dh de umah sendiri..ok..tgh usaha nak beli umah sendiri...sekian...hikhik..

Mak Izz said...

alhamdulillah.. impian kwn akak utk memiliki rumah sendiri dah tercapai. bagus tu emma, muda2 ni elok beli rumah. cpt beli, cpt abis utang :)

Anonymous said...

Salam... cepat update n3 tak sabar nak tau citer u. Anyway, ur blog mmg banyak info n cerita best, bkn mcm sesetengah blog yg buhsan dgn citer yg sama. Syabas n harap2 after this u akan menulis dgn lebih baik...-MAK ENON

Mak Izz said...

mak enon - kembang kempis lobang idung i bila bc komen u ni. terus smgt nk update blog. kalo la tulis blog ni dpt gaji bulan2 dah tentu resign serta-merta sekarang jgk! *poyo.

manade blog i byk info n cerita best, biasa2 je. mgkn best di telinga u je kut. blog buhsan yg balik2 cite benda yg sama tu u xyahla bc lg. bc blog best2 je, esp blog i hehe.. anyway kata2 u mmg bakar smgt i lah. terus update entry pjg lebau hr ni sampai keje x siap. ok lah nk samb buat kerja, maceh atas pujian u :) LAP U BERI MAC!

nixaeemran said...

bestnyer tgk umah org cantik2..huhu..bilerlar ader rezeki nak beli rumah sendiri ni..

Mak Izz said...

nixaemran - best kan? insyaAllah ada rezeki u tu nt, kta byk bdoa dan berusaha ok. chaiyok2!

ummirayyan said...

tantek nye kek..selera aku nak makan..tak seswai utk besday kek FK eh..hehehee...

Mak Izz said...

kek cantik, rasa lom tau lg. FK xnak kek lah, dia nk jam ribu riban. sila fahami keinginan dia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!