Tuesday, July 21, 2009

Cerita Weekend & Isnin

Semalam aku cuti. Kilang Farizal cuti, so apa barang suami bercuti kat rumah tapi isteri kena g keje pulak. Maka Khamis lepas aku dh isi borang cuti tu awal2. Aku nk cuti gak hari Isnin, temankan suami dan anak kat rumah. Haha.. poyos betul.

Sabtu kami lepak2 je kat rumah. Nak ke mana2 pun tak boleh, kereta takde. Patah kaki. Lagipun nak berjalan hujung2 bulan ni cam tak berapa best je. Tapi aduhai... boringnye dok umah. Aku boring.. Farizal pun boring. Izz pun aku rasa mesti boring gak (memandai aku je) Sabtu petang Kak Ngah call bagitau dorang sume termasuk ayah & mak nak lepak2 umah Along weekend nih. Kalau nak ikut, nanti ayah singgah amik kitorg kat rumah. Wah, pucuk dicita ulam mendatang. Aku memang tak boleh duduk saja kat rumah. Dah penat2 wat keje rumah, haruslah ada ganjaran kan. Jalan2 window shopping pun jadila. So kul 5 ayah sampai. Best...

Sampai kat umah Along, dorang semua dah ada. Mak pun dah prepare nak masak2 untuk makan malam. 6.30 petang p Tesco jap dengan Farizal, Along & Dian. Farizal nak beli present untuk officemate dia yang baru je dapat baby. Aku ni ngekor je, lagipun nak beli tape langsir yang tak cukup plus besi cangkuk langsir lagi 5 peket. Kat Tesco depan umah Along tu ada Nagoya. Beli kat situ je sume termasuk kain langsir yang aku cite dalam entry lepas. Sonang!

Seperti biasa pas grab present untuk officemate Farizal (beli baju & stokin sepasang) *Best wo baby girl. Sume baju pun comel2. Aku round2 ler p bahagian pampers. Wah pampers Huggies kaler biru tu cuma harga RM32.90 utk size M80. Kaler merah M66 RM35.85 & yang purple M64 RM38.99. Aku call tanya kawan2 lain, dorang kata tu kira habis murahlah. Serie soh aku beli yang kaler merah sbb kawan dia kata bagus. Kadar penyerapan sehingga 10 jam tu. So aku pun beli (kes nak berjimat pun ye jugak) Malam tu aku dh testing, wah... memang berkesan. Tanpa sebarang kebocoran (sebelum ni pakai Drypers, kdg2 bocor esp kalo dh terlebih byk airnya)

Malam tu pulak pas Maghrib p Jusco Bukit Tinggi dengan Yang & Kak Ngah. Suami dan anak tersayang of kosla ikut sekali kan. Aku takde beli pape, just jalan2 cuci mata (tiap2 hari pun asik cuci mata je) 15 min sebelum Jusco tutup baru kitorang blah balik umah Along. Makan sket (kuakuakua.. dah kul 11 pun melantak lagi) then baru balik umah. Wah, rumahku syorgaku. Kak Ngah & Dian tido kat rumah. Pagi Ahad dalam kul 10 dorang pun balik semula ke rumah Along. Petang tu dalam kul 4 mak ayah singgah rumah aku before balik Cheras. Aku tengah ngorok masa tu. Isk isk... Seronokla Izz dapat jumpa atok dengan opah tiap2 minggu. Mak pun suker... hihi.

Semalam aku cuti, siang seharian kat rumah je. Acik telah dipaksa oleh abangnya untuk buat pulut kuning berlaukkan kari ayam. Nasib baik dia tak paksa aku (dia tau aku tak berapa pandai memasak, heh!) Pas makan aku telah pening2 lalat (hangen agaknye). Malam tadi tido Cheras sebab petang nanti checkup Izz 4 bulan. Petang semalam hantar Acik ke rumah Kak Long kat Bukit Lanchung then singgah Midvalley. Saje je jalan2 puaskan hati. Rugila kalo tak merayap ke shopping mall pada hari bekerja. Sebab lengang selengangnya u ols. Tak payah beratur pun nak bayar kat cashier. Aku beli apa ye?

Sebelum Maghrib dah sampai Cheras. Mood Izz tersangatlah baiknya. Bagus anak mak! Aku tengah teruja ni pasal barang baru Izz. Esok aku update.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!