Monday, October 10, 2011

Kami Akan Berpindah

Salam semua, amacam seronok ke bercuti 2 hari? Rasa nak aje sambung cuti lagi hari ni. Entah mengapa akhir-akhir ni otot2 pejal belakang betis sering sakit-sakit. Nak kata pakai high heel, idok pun. Nak kata berjalan jauh, everyday jalan ikut route yang sama jer. Nak kata badan semakin sasa, ehem.. ehem.. berat tang tu jugak (tak turun2, naik sekali-sekala). Aku rasa faktor pemakanan la. Mungkin aku makan makanan yang berangin, tu pasal ada angin2 tersembunyi di celah2 otot (teori ampes aku, sila jangan kutuk) Sakit woooooooo....... Rasa macam nak mintak tolong makcik Indon (cleaner) kat ofis ni tolong urutkan, bayarlah upah sikit kan? Tak tahan dah ni. Tapi malu la pulakkkkk :)

Korang.. tadi surat jadual perpindahan dah sampai. Kalau panjang umur murah rezeki, takde aral melintang-pukang bahagian kami (BMKK) akan pindah 29 Oktober ni. Pindah ke Putrajaya lah... aku malas nak pikir panjang lebar pasal benda nih. Kalau difikir2, dicongak2 (kos ulang-alik dan penat badan) alamatnye memang stress. Tak payah pikir negatif, positifkan jelah minda ni. Sekurang2nya dah pindah ke Putrajaya nanti, dapatla merasa duduk ofis baru, kerusi meja baru, karpet baru, tandas baru, pendek kata serba-serbi barulah.

Bila memikir part yang baru2 tu lah hati syokkkkk je. Duit dan masa terbuang untuk kenderaan awam pasni tak kesah dah. Kata mencari rezeki yang halal. Dulu Allah dah bagi senang, sekarang merasala Allah bagi susah pulak. Kita sebagai hamba kenalah selalu bersyukur. At least ada kerja kannnnnnnnnnnsssssss??? Part 2nd yang best tentu2lah sudah berdekatan dengan adik2 seperguruan yang dah berzaman mastautin di Putrajaya tu. Mula la tangan menggatal aje nak mendail nombor adik2 semua, temankan akak mengukur jalan di Alamanda. Hihihi... 

K lah, kerja banyak nak cerita panjang lebar tak sempat. Akhir kata sudilah menatap wajah ofis baru saya yang akan didiami oleh kami dalam tempoh masa kurang sebulan lagi.


 Lot 4G9

 Night view

Kafe kah??? Tanteknyerrrr :)


Ok nanti aku bebel lagi pasal perpindahan ni. Kerja didahulukan, hasil diutamakan (ha'ah sukati aku jer) Bye!

12 comments:

Fara said...

Wah, seronoknya pindah opis baru. Klu sy, semangat! Kat P'jaya kan ada kuarters. Awk mohon jelah.

Puteri Satu said...

kitorang 23hb ni....selamat tinggal kuala lumpur...huhuhu..

Kamariah Awang said...

Selamat menjalankan tugas walau dimana berada.. hihi...

Rose Khadijah said...

da dapat surat eyhh..yess..comfirm!..
tak saba nyer...(sebab tak koser nak ngadap ladang futsal tu wehh..)

jgn lupe plan kite tu noks..

Zana Adieyza said...

pindah putrajaya yer? nnti leh la jumpa zana.. hihihihi.. jom ukur alamanda sama2..

emma said...

hahaha..pahnie asek terserempak dgn akak je kt alamanda..hihihi..

AzaLea said...

yuhuuu... wlcm to the club... Kak, jd tak mohon kuarters kat cni??

Akak tak mo stress2 yer... dun wori, kitaorg kan ade utk jaga akak... ngeh3x..

Mak Izz said...

fara - seronok2 juga tp memikirkan kos ulang-alik tu, gugur gak rambut :) Dah mohon kuarters bln 6 lepas, doa2kanlah dpt ye.

puteri1 - ofis akak pindah dulu. bye bye KL welcome putrajaya :)

k'kamariah - betul tu ma. Saya Yang Menurut Perintah.

rose - confirm! plan apa ek? lupa sudahhhh :O

zana - insyaAllah.. jgn x larat ukur sudah :P

emma - bkn kata terserempak, laga2 pungkok lagi wakakak!

lea - dh mohon bulan 6 lps. dh buat rayuan pun. nt dh pindah if x dpt gak kuarters, nk nangis guling2 kt lantai BPH.

ryhan ann said...

bestnyer org yg keje gomen ni kan....bile le nk merase keje cenghini ek? usia pun dh lanjut, masih ada ker yg nk ambik pekerja camni??

Mak Izz said...

ann - bolehla ann. keje mana2 pun ada pro & kons. housewife mcm ann pun mcm tu juga. seronok sbb dpt berbakti pd family & anak2 24/7. tp bab nk dpt income tu kena tunggu somi gaji, hehe..

peluang keje gov terbuka sehingga usia 35thn (kalo x silap). u r still young, boleh apply apa. tp... kena fikir masak2. dh keje gov nt dh x blh jd surirumah dh. mmgla boleh berenti keje anytime tapi... terasa rugi sikitla (bila memikirkan pencen, keistimewaan gov staff etc)

Rose Khadijah said...

nak bercarpool le noks..
owwhh..da lupe eh..ke da de plan lain?!!

Ameh Wahab said...

waaa....nk join jgak la mengukur alamanda tu...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!