Tuesday, October 11, 2011

Dasar Peniru



Hasanah tengah sedap main bead roller coaster tu sorang2. Tetiba Abang Izz datang mengacau. Riuh-rendah mulut si kecik tu marah2. Izz buat muka monyok lepas aku tegur dia.

Izz jenis sentap. Cepat betul merajuk bila ditegur. Tengok, merajuk sampai letak kepala atas meja tunjuk protes. Hasanah menceceh, konon2 dia betul abang salah. Pastu aku pujuk Izz, kejap je dah ok then dia pergi main benda lain.

Tiba-tiba Hasanah pergi dekat meja dan buat macam ni. Hikhik.. DASAR PENIRU!!!


"Kanak-kanak memang mudah meniru perbuatan orang lain. Jadi sebagai orang dewasa kita haruslah menunjuk contoh teladan yang baik kepada mereka jika mahu mereka menjadi insan yang berakhlak mulia. Contohilah akhlak Rasulullah, insan yang memiliki sebaik2 akhlak :)"

9 comments:

Anonymous said...

COMEL:)

WILAYAH C.T.M said...

eeeeeeeiiiiiii..meh sini nak cubit2 hasanah ni..kemain lagi tiru abg dia eh.msti la abg sentap..asyik adik je..abg kena beralah..hehehe

ebob said...

hahaha...so cute!! lawak le!!

AzaLea said...

hehehehehe... klakar lah nanah ni... kak, nk tny... abg izz wat mcm tu tiru drp sape plak yer?? ahaks!! adekah from abahny??? kuangkuangkuang...

Fara said...

Mcm sonok lak ade 2 anak mcm nie ek? Penghibur hati....

Suzila said...

adoiii super hero ni... lelaki mne bleh sentap2 ni.. Ikut perangai sapaaaaaaaaa la nih.??? hahahah

Nur Irfan Juezrie said...

hihi..so cute la si canah ni.. tiru aksi abg izz..

Mak Izz said...

cik anon - maceh. keletah budak2 mmg sgt comel!

sirim - amboi nk cubit nanah ye. nsb baik jauh :) x juga, pd akak sape nakal dia akan ditegur (dinasihati). x kiralah abang ke, adik ke, semua layan sama rata. barulah penyamarataan hak namanye. hahahak!

ebob - lawak cute. mmg tersenyum dibuatnye.

lea - ops! perangai sape ekkkkkk???? i x ckp perangai abah dia, u yg ckp k.

fara - telatah anak2 yg sering menghiburkan. bezanya mereka berdua, berkawan pun berdua, bergaduh pun berdua. lucu! pening! sume ada! hahaha...

suzie - superhero sentap. kihkih.. lawak je. tula mgkn jarak dkt sgt dgn adik dia, sbb tu pandai merajuk. ke... merajuk ikut perangai seseorang? (hehe)

jue - tiru jgn x tiru. sbb tu akak selalu larang izz buat aksi bukan2, confirm adik dia ikut.

Rose Khadijah said...

gajin mak izz ikat toncet tu..
kekal lak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!