Wednesday, June 22, 2011

Gambar Dulu-Dulu

Salam semua!

Tadi menggatal baca email2 lama yang tersimpan dalam folder Sent Yahoo Mail. Baca dan baca pastu senyum sorang2. Kehkeh.. lawak jugak aku  ni dulu eyh? Tulis email pun nak buat lawak. Pastu kan.. masa dok ralit baca email tu satu persatu tiba2 je mata terpandang sesuatu. ATTACHMENT GAMBAR la! Haha.. hari tu aku cakap takde masa a.k.a malas nak scan gambar lama2 kan? Sebab dah alang2 ada, meh aku nak share dengan korang gambar2 lama aku dulu yang masih tersimpan rapi dalam yahoo mail (ada gunanya gak ko eyh?) Mehla tengok gambar2 kat bawah ni.. ketawa boleh, ketawakan jangan tau!

 Si mata kuyu (bajet comel masa ni)

 Lagi gambar bajet comel haha! Masa ni tengah praktikal di MTIB. Muka bangga giler bergambar dengan meja display :) *ntahpape

 Astaghfirullah mak sape ni? Jiwa masih  muda, bergambar macam ni  rasa cool giler! Info untuk dikongsi: Masa ni umur baru 23 tahun (baru ko kata? Orang lain 23 tahun dah anak sorang ok!)

 Wah posing terbaik ala2 maut (orang yang tengok maut) di meja kerjaku. Eksen je lebih padahal jarang2 duduk di sini. Selalu menempek dekat library dengan Bilik ICT sebab kawan2 praktikal ramai lepak situ :)

 Main cak2 dengan adik angkat tapi sekarang tak larat nak angkat (masing2 semakin berat). Dua2 dah jadi bini orang. Suzie, aku doakan ko cepat2 jadi  mak orang agar pasni boleh main cak2 dengan anak2 pulak. Hehehe...

 Ya, kamilah 3 orang kawan baik masa itu dan sampai sekarang masih berkawan baik. Tiga2 dah jadi bini orang. Aku juara senyum lebau dan muka lebau *sedar dirik

 Gambar masa  balik kampung. Masa ni muka gebu giler tanpa sebijik jerawat mahupun jeragat sebab sel kulit masih muda. Wah rindunye kat budak berdua tu. Aiman (baju biru) dah Tingkatan 2 sekarang. Si Haziq (baju kotak2) dah darjah Darjah 4. Masa ni dorang kecik lagi, so comel!!!

Hihi.. (nape zaman ni senyum mesti lebau?) Actually aku tengah cuak giler time ni sebab duduk dalam perahu kecik yang amat. Teroleng2 body perahu tu ke kiri ke kanan, dahle berbaju kurung (wah sopan ko!). Nasib baik tiba dengan selamat tanpa sebarang kejadian yang tidak diingini.

Aku (eh pakai baju kurung lagi?) dengan Ecu (amboi pegang bahu aku nampak?) -> Ecu ni pak sedara aku (adik mak aku yang paling bongsu). Aku ni kira anak buah paling rapat dengan dia sebab dari umur aku 6thn sampaila umur puloh2 tahun, Ecu ni tinggal serumah dengan kami. Tapi sekarang Ecu dah berumahtangga ada seorang anak dan dah duduk rumah sendiri ^__^

Ops lupa pulak nak perkenalkan si kecil kat tengah2 tu. Dialah Dian, anak sulung kakakku, Kak Ngah. Sape pembaca setia blog aku ni tau lah pasal Dian tu. Comel kan dia masa kecik2 dulu? Bertambah comel sebab dia cucu sulung dalam keluarga kami. Jadi, perangai tak comel pun kami anggap comel. Hahaha...

Best tak dapat tengok gambar lama2? Nanti nak cari lagilah. Tempek kat sini jadi photo album digital. Boring2 boleh tengok semula dan senyum sorang2.

TIBA-TIBA!!!!

(dah tua aku ni rupanya)
^_______^

6 comments:

Mommy Fara said...

comel sgt!

~AZALEA~ said...

perrghhh!!! mmg cun lah time bdn tgh slim river kn??? ngeh3x...

Suzila said...

perghhhhh...... btol2 mengimbau kembali la ko nye post kali ni.
Muke memasing suci je... n skrang sume sudah kawen.
psstt....tahu kn i dah pregggy blk? hehehe

Anonymous said...

U sgt sweet n cantik ms tu....ank dara la katakan...bila nak slim balik? farizal pasti gumbira- mak enon

ummirayyan said...

wohh..gebu gebas mulus tulus..hooorr..cun abih time tu noks..slim melim lak tu..

Mak Izz said...

fara - maceh (malu tp mau) :D

lea - nape dulu ko x ckp akak cun? bila dh gemuk ni tunjuk gmbr kurus (sikit je) br ckp akak cun abis. petang ni jgk akak balik slim river! ^_^

suzi - eh muka aku msh suci lg. muka ko dgn asoi je tak. haha.. ye ke diknon? TAHNIAHHHHH! mek x aktif fb kebelakangan ni sbb sakit blkg (ok x lawak) bila due? *suka aku dgr berita ni, tahniah kt mamak gak tau!

mak enon - nape dulu u x ckp i sgt sgt sweet dan cantik? nk kena nih! hehe.. i dlm proses slimkan bdn la ni tp berat turun 500gram je dlm tempoh 6bln. camno tu? *ckp byk usaha yilek "mimpi tidak akan jd kenyataan" cewah...

rose - gebu gebas pau yik mun pun kalah noks. manade selim melim, tu gemuk gak cumanye kurang 12kg dr berat skrg (arghhhhhh!!!) *sambil menarik2 rambut yg tidak kusut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!