Sunday, May 15, 2011

My 1st Photoshoot

Assalamualaikum wbt

Geli-geleman tak baca tajuk entry? Aku yang berphotoshoot pun geli-geleman apatah lagi korang kan. Sabor jelah dengan karenah Mak Izz. Jom tengok gambar Mak Izz berphotoshoot. 1st time in my life occay!


Mak Izz gaya tudung Hana Tajima tapi diubahsuai jadi gaya Hana Tamaji



Ilusi optik kah? Abaikan kedut2 di baju, mangkuk tingkat cina dipilih sebagai props


Posing sisi memperlihatkan saiz sebenar tuan punya badan. AWAS! Jangan posing begini jika tidak punya keyakinan yang tinggi :)




Nah amik mangkuk cina ni sebagai hadiah! 




Gaya sopan dari Mak Izz khas untuk semua (sila jangan muntah)



Mak Izz Raffali? Pegang gitar macam pegang senapang


Hahahaha... penat tau aku gelak guling-guling pas tengok gambar2 ni. Actually ada 54 keping sume gambar yang dishoot tapi aku pilih2 je letak kat sini. Nanti letak banyak2 korang jealous pulak :p

Pengalaman semasa photoshoot:

Ya Allah.. tak tahu nak cakap macam mana (eh nape cakap bajet new artist nih?). Kekok gilababas alagapas sebab tak pernah photoshoot. Pulak tu sedar diri tak cantik, sebesar2 alam pulak tu, maka main bantai saje. Gambar hodoh sangat banyak (saje tak nak letak kat sini tak nak korang kutuk) Terima kasihlah kepada kawan2 photographer yang bersusah-payah mengambil gambarku yang 'kayu dan pembaris' ni. Penat korang tolong ajar cara pose, tapi tetap tak  menjadi. Aduhai.... apepun korang memang photographer yang SUPERB!!!

Tujuan photoshoot:

Tak lain tak bukan sebab nak join contest Kak Neena gojes. Gambar untuk dipertandingkan akan dipilih kemudian sebab jantung masih berdebar2 kesan terkejut dengan lighting dan flash dari kamera SUPERB oleh photographer SUPERB.



So korang... HOW DO I LOOK???

ok tak buat photoshoot camni lain kali?

14 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

ok sgt!!!! u look so gojes!!! i likeee.. u are my idol!!!!!!

Mak Izz said...

jue - TQ! TQ! (bajet artis)

lynaleng said...

WOWWWWWWWWWWWW meletopsssss mak izz fewitttt

Mommy Fara said...

cantiknye awak! sejuta kali saya like!

-oP_ida- said...

wehhh gila chantik tuh....
mana da KAYU PEMABRIS ke hapa...sume chantik ok....

hahahahahaha SO MENAWAN LAH....MUAHHHH

BESERI-SERI AKAK...dah haa...jeles tau

Diarihatiku1976 said...

oooo.. patut nampak kat cafe tadi berseri-seri.. gupanya ada projek ekkkk.... awat tak panggil ahkakkkkk...

Kamariah Awang said...

Tahniah, ada keyakinan diri! Sapa kata tak cantik? Kita memang sentiasa BOLEH!

~AZALEA~ said...

ppphhheeewwwiiiittt.... bravo2!!! pergghh!!! rs tercabar plak tetibe... hehehehe.. percubaan yg memberangsangkan... tahniah skali lg...

Anonymous said...

cantik gak u

Suzila said...

terbaekk la.....
pg photoshoot berbayor semata2 nk join contest ke? ke free?
wooOOoooo sgt2 x percaya....... ini ujikus ku...
tp cantekkk ok lilitan tudung ko... nak belajar..........nk blajar.....

~AZALEA~ said...

Perrghhh!!! dasat lah mak izz n hasanah ni... bravo2!!! tahniah di atas kewujudan keyakinan diri yg sgt tinggi...

Mak Izz said...

mak enon - nmpk cantik sbb photoshoot kt studio pakai kamera studio. cobak guna kamera kompak biasa, hohoho... (x nak ckp)

suzila - photoshoot oleh kwn2 je. of coz la FREE sayang! x koser bayor2 nih lainla ada org sponsor. haha.. cantikkah lilitan tudungku? maceh2. bljr tutorial shawl kt youtube jeh. nampaknye berhasil jua. belajor jgn x belajor!

azalea - diknon, akak dh amik FM td dr bkt. lanchung. maceh a lots! jgn xtau di sebalik tabir keyakinan yg tinggi tu kami gelak guling2 time nk cuba pose. mak bdk br nk belajor photoshoot, lawak giler!!! u should try someday, get the experience :)

ummirayyan said...

wah..posing sakan eh..
ala ala artis gituew..

terror r acik fotographer tu ek,gambar mak bdk yang keras kakun pun leh jadi lembut..hahahaa..

Mak Izz said...

ummirayyan - hahak sekali sekala perasan artis. acik photographer tu mmg terel, bkn takat amik gmbr, siap ajar posing plus sediakan props yang dipinjam dr kakaknye. hahaha.. kantoi sudah. yup i dh lembut skrg. auwwww....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!