Friday, January 28, 2011

Riverside Trip, Janda Baik Episod 1

Seperti yang dijanjikan, entry kali ni aku nak cerita tentang trip kami sekeluarga ke Janda Baik masa cuti Hari Thaipusam lepas. Kami pergi dengan officemate Farizal, geng2 dari R&D Dept, SATO. Bertolak dari rumah masing2 pagi selepas Subuh (hehe ye ke Cik Bedah?) dan berjumpa pada jam 9 di R&R Genting Sempah untuk breakfast together. Sampai awal la jugak, rupa2nya Anwar, Bazilah & their cute lil baby Khaulah dah pun sampai. Muka masing2 macam baru bangun tido, eh silap2.. muka Khaulah macam baru bangun tido, memang baru bangun pun kata mamanya. Yang lelain belum sampai lagi, ajak dorang breakfast sama tapi dah makan roti. So.. kami g la makan dulu. Menu nasi lemak dan teh tarik. Gambar takde sebab masa ni Mr.Photographer belom sampai lagi :)

Selesai makan, kembali ke kereta. 2 kereta dah sampai. Kereta 1: Aidil, K'Marina & Hannah. Kereta 2: Mr.Photographer & Nadia. Baby Nawrah takde, kat kampung. Huhu.. Salam2, borak2 jap, kereta ke-3 sampai, Shah & d gang (geng bujang). Katanye 1 kereta lagi: Zaidi, Zaida, Zia & Zahira akan menyusul kemudian. Okey.. so kami 5 kereta pun vroom.. vroom.. dulu terus ke Riverside.

Perjalanan dari R&R Genting Sempah ke Riverside, Janda Baik around 15-20 minit sahaja. Dekat je weh, tak jauh pun. Tak sempat nak pening kepala walaupun jalan bengkang-bengkok. Cerita berikutnya, entry bergambar. Sila jamu mata anda.


Welcome to Janda Baik Riverside. Berminat nak spend holiday kat sini? Sila contact no hp yang tertera. Terima kasih.


Pondok buluh (wakaf) yang direserved untuk kami. RM15 untuk 1 pondok. Kami sewa 2 pondok total RM30. Murah kan?


Turut terdapat tapak khemah (khemah muatan 4 orang) di antara 2 pondok buluh. Khemah bawak sendiri. Iklan: Khemah ni beli kat Carrefour harga RM65 je, murah kan?


Sungai oh sungai!


Airmu mengalir... dari gunung jauh di sana.. tak berhenti2.. hingga sampai di laut nanti. Kau tetap mengalir... (sambung sendiri lagu ni) Air adalah dingin lagi menyejukkan. Tak dalam sangat paras peha bagi mereka yang berketinggian 160cm. Sesuai untuk kanak2 dan dewasa yang takut air.



What a beautiful scenery! Sambil menyelam sambil minum air. Sambil berpiknik sambil belajar mengenal pokok. Ala2 lawatan sambil belajar. Memang berbaloi!


Kerusi lipat, bawalah ke mana2 sahaja pasti tidak mengecewakan. Kalau bosan, boleh duduk dan berangan director Ahmad Nisfu. Pakailah topi untuk mengelak sinar uv pada wajah yang jelita dan tampan. Jenama Hard Rock dipilih kerana sesuai dengan kawasan sungai memang banyak 'batu keras'.


Acara utama tentulah...

...

...

...

...

...

...

...


Sape jawab mandi sungai adalah salah! Acara utama adalah ini.






BBQ time! Terbaek wokkk... Rasanya lazat menjilat jari tangan dan ka..

Menu2 lain?



Fruits, homemade cake by Syazni & fruit salad. Superb!


Kasi tarik tinggi lagi macha!!!

Ada lagi menu2 lain macam bihun goreng, sandwich n lain2. Agihan menu adalah secara potluck.

Kanak2 adalah pelapis generasi masa hadapan. Tanpa kanak2 apa makna kebahagiaan? Mari berkenalan dengan kanak2 yang turut serta dalam trip ini.


Nur Zia Zaara atau nama pendeknya Zia. Puteri sulung Zaidi dan Zaida. Umur tua sebulan dari Izz. Comei kan?


Nur Zahira, adik kepada Zia. Muda sebulan dari Hasanah. Comei sangat!


Hannah, puteri tunggal kepada Aidil & Marina. Baik sangat Hannah ni, sopan-santun budaknya.


Inilah Khaulah... puteri Anwar & Bazilah. Jangan tersilap tafsir ingat anak Cina pulak ye. Budak ni kan.. huhuh. Sangat bambam!


Tengok tu, dahla kat tangan ada mami, minta didukung lagi. Hehe...


Abang Izz, satu2nya kanak-kanak lelaki pada hari tersebut, merangkap hero idaman Malaya. Hehe..


Last but not least, bayi terakhir adalah Hasanah. Seronok betul Hasanah time ni, dari satu tangan ke satu tangan yang mendukung.

Baby Nawrah tak dapat datang, masih di kampung. Kata mama Nawrah, tunggu Nawrah besar sikit baru boleh join trip yang akan datang. InsyaAllah...

Update seterusnya.. next entry k!

::to be continued::

3 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

wah.. best!!! ada BBQ lg ok!! yg penting..saya geram sama budak yg last tu.. geramnya... izz lak makin matured..

EZAN IDMA said...

Feel Free To join this contest :) tq :)


http://idmatextile.blogspot.com/2011/01/contest-nama-baby-saya.html

Mak Izz said...

jue - BBQ acara wajib setiap kali R&D trip. geram dgn sanah ye? apa lg, cpt2 la bg adik kat irfan. untung2 dpt girl. hehe..

ezan - insyaAllah. thanks for inviting me to join d contest :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!