Monday, September 6, 2010

Perkembangan Terbaru

Salam Ramadhan al-Mubarak semua,

Ramadhan tinggal beberapa hari je lagi baru aku nak terhegeh2 nak update blog. Busy la tu kunun2. Maklumlah, sejak dapat boss baru ni keje kenala tiptop. Mula2 je tiptop pastu toptip. Isk isk.. Lagipun sejak berkecimpung dalam 'dunia baru', hidupku semakin busy. Nanti2 jelah aku cerita pasal 'dunia baru' aku tu. Sekarang jom cerita pasal perkembangan terbaru aku sejak naik keje pas cuti bersalin aritu.

1) Dapat bos baru, kebetulan bos lama bertukar ke bahagian lain (tak jauh, ofis tingkat bawah je). Bos baru so far ok, keje dengan dia memang kena tiptop. Tu yang tak sempat update blog :P

2) Berat telah turun 5kg kerana berpuasa. *syoknyer* but still obese :(

2) Izz semakin noti. Kena jaga betul2! Walaupun Izz masih suka dengan aktiviti mengemas rumah dan menyapu sampah, Izz juga ada hobi baru sekarang. Menggigit orang! Antara mangsa2 gigitannya adalah Farizal, Hasanah dan Tini (budak mak mengasuh)

3) Oh lupa nak bagitau, sejak aku kembali bekerja, Izz dan Hasanah aku letakkan di bawah penjagaan emak. Maka sejak awal Ogos lepas, seawal 6 pagi kami keluar rumah bergerak dari Jalan Kebun ke Cheras. Then Farizal naik motor ke ofis, aku pulak naik tren ke ofis. Balik pun macam tu jugak, pas berbuka baru kami balik ke Jalan Kebun semula. Macam tu la rutin everyday. Penat!!! (tapi berbaloi..)

4) Gaji baru masih belum dapat lagi. Nak hangen ni! (motif tulis jugak?)

5) Nana, kawan di pejabat dah naik pangkat ke gred S32. Alhamdulillah. Tahniah Na! Nanti giliran aku pulak (terus amik buku Perintah Am dan baca) -> ok ni tipu.

6) Hasanah semakin comel dan mengujakan. Maksud comel di situ ialah Hasanah dah pandai senyum & ketawa bila aku mengagah & buat muka lawak kat dia. (Ke.. memang aku muka lawak?) Cis..

7) Susu badan semakin meningkat alhamdulillah. Mungkin berkat doa insan2 tersayang & usaha minum Cocoa Collagen sepeket setiap hari. (Apa itu Cocoa Collagen, berminat? Roger aku)

8) Baru beli karpet dekat Jakel semalam dengan harga paling istimewa. Sampai je rumah terus belai2 bulu karpet tu. Berbaloi.. memang berbaloi! Pergilah Jakel Shah Alam korang, karpet murah.. Tikar buluh pun murah. RM29 dh boleh dapat. Kualiti tiptop. (iklan ni sponsored by Jakel. Dapatla free beg plastik sekeping)

Tulah antara perkembangan terbaru aku. Tak tahu bila lagi dapat update blog. Jumaat dah nak raya. Apapun sementara masih ada kesempatan ni, aku nak ucapkan Selamat Hari Raya la kat korang semua. Semoga berbahagia di samping keluarga tercinta tak kiralah raya di rumah sendiri atau rumah mertua. Maaf zahir dan batin!

2 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

wah.. lamanya sunyi.. rindu bangat nk berblogin.. ju pun dh jadi mls update blog dh.. padahal ada je cite.. ntah .. rasa akak mcm takde je.. hehehe. .tu yg mlas.. sblm ni akak lah pembakar smgt ju utk ju berblogin..

nixaeemran said...

Adha...congratz...berjaya bf...mmg rezeki hasanah kan nak dapat yg terbaek...agak2nyer klu hasanah xmo bf mesti u kene produce another baby lagi...hahaha...miss u...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!