Friday, November 9, 2012

TERPERANGKAP


Salam semua,

Lamanya kita tak bersua.......... di alam maya. Rindunyerrrrrrrr!!!  ^___^

Masih adakah pembaca blog aku ni? 4 bulan aku menyepi, ada ke yang masih ingin membaca cerita-ceriti merepek aku di blog Mak Izz Menulis? Harap2 ada la... jangan buat aku malu woi  =)

Sedikit bingkisan cerita untuk warming up blog ni. Kalau boleh nak aktif balik menulis macam dulu2, NO MORE SAWANG, NO MORE TUKUN OK! Hehehe...

Petang semalam buat pertama kali dalam hidupku, buat pertama kalinya.... aku... aku... (dah lama tak update, kasi suspens sikit)

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v


AKU TERPERANGKAP DALAM LIF U OLS!!!


Betul2 hari semalam dalam sejarah. Cuaknya tak payah cakap. Dalam gambar di atas dorang trapped berdua, aku SORANG2 TAHU! Nasib baik lampu dalam lif tak terpadam. Kalau tak mesti aku dah terpadam sama. Eh eh.. maksud aku, semangat aku yang terpadam lah. Sobsssssss...

Almost 10 minit terperangkap. Peluh jantan betina semua merembes keluar tanpa had. Ayat Kursi, surah Fatihah dan macam2 lagi doa semua terhambur keluar. Jari dah naik sakit dok memicit segala punat2 dalam lif tapi langsung tiada jalan keluar. *Speechless*

Perasaan semasa terperangkap secara kronologi:

1) Suspens
2) Chuak
3) Panik
4) Menggelabah
5) Baca doa dan cuba bertenang
6) Kontrol cun (ops!)
7) Cuba dail talian kecemasan (ada dalam lif) - Tapi tak jalan sebab dalam lif tak dapat line
8) Tekan loceng kecemasan berulang kali
9) Berdoa dan berharap bantuan keselamatan tiba

Akhirnya, doa insan teraniaya dimakbulkan Allah :) Seorang hero datang menyelamatkan aku. Pintu terbuka di tingkat 12. LEGAAAAA!!! Soalan pertama hero tu tanya aku "Ok ke?" Aku pulak dengan muka tak malu jawab "10 minit terperangkap oiiiiii!" Chisss... terus tak cun :p

Hero tu bagitau aku, rupa2nya lif yang aku naik tu memang selalu sangkut. Cara nak kasi pintu terbukak ialah orang luar kena tekan button lif sampai ketiga2 pintu lif terbukak. Hem... VERY VERY NICE. Nasib aku lah jadi mangsa petang semalam. Mengadu dengan Farizal, boleh dia jawab "Tu lah banyak dosa lagi dengan abang" WHAT??? Fine Farizal, FINE!!!.... 

Kesimpulannya, pengajaran di sini ialah kalo tengah hujan lebat mencurah2 musim tengkujuh, kilat sabung-menyabung, guruh berdentam-dentum, petir memancor2, fikirlah 100 kali nak naik lif berseorangan atau pun tidak. Huhu...

**Sekarang aku agak fobia naik lif sorang2 T--T

8 comments:

Nur Irfan Juezrie said...

hahaha.. tau takpe.. sgt serams ok.. ju penah jadi dgn irfan.. smpai skg irfan nk naik lif tu.. mesti pgg tgn kuat2.. hihi.. tau pun tkt.. n nasib baik tak gelap.. klu x sure ngis n tak tau nk pujuk camne di dalam kegelapan..

btw akak.. xnk reveal ke hero tu...:-p

abg farizal? spoil la .. huhu

Fida said...

Cepat mintak mahap...cepat...hehe...

Kamariah Awang said...

Selamat berbloging semula, Mak Izz.. Ma mwngalu2kan...

ellin_ibu_awathif said...

assalam, sis...sy ada ter"jumper" part yg pyjama luv daddy mama tu..ada jual lg x? klu ada bg la rega YES Hehe :)

ellin_ibu_awathif said...

sms la sy 0126792668 / 0193711941

Nadiah Ashikin said...

hahaha... memang takut pun klu sangkut dlm lift..

Mak Izz said...

ellin - dear sorry, br nak reply ni. pijama tu dh berzaman sold out. agaknya awak pun dh dpt beli utk anak awak. thanks sbb interested.

nadiah - kan? everytime naik lif mesti berdoa "Ya Allah... jgnla trap. Please..." Cewah, hehe..

MOHD FAHMI JAES said...

kene banyakkan pahala ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!