Wednesday, February 22, 2012

Hasanah oh Hasanah!

Assalamualaikum wbt

Adui... lama kan aku tak menulis apa2 dalam blog ni. Busy la dengan macam2 hal. Hanya sempat blogwalking jer, update blog sendiri tak sempat. Heheh! Takpe... nanti ada masa lapang, aku curi2 update eyh.

Kali ni nak share sikit pe'el anak dara sorang ni. Tak lama lagi nak masuk 1 tahun 9 bulan. Perangai alahai... semakin lasak. Sama macam abang dia. Apa je Abang Izz buat, semua Hasanah nak ikut. Aktiviti paling digemari akhir2 ni adalah 'main bedak'. Pantang pintu bilik terbukak abis bedak Johnson baby aku jadi mainan. Ditabur2nya macam dia tabur susu dia (pun aktiviti peberet dia jugak). Jenuh dah diajar, ditegur, dilarang, kadang2 sampai naik jugak tangan kita ni. Tapi.... dia tetap dengan pe'elnya.

Baru2 ni dia main bedak lagi dalam bilik tidur aku. Aku dengan Farizal busy mengupdate stock (hah bab bisnes baru ni aku update later eyh). Tak perasan budak berdua dah bergelumang dengan bedak dalam bilik. Sedar2 je bau harum menusuk lubang hidung. Parah! Parah! Aku masuk je (tak sampai dalam lagi) terus aku tutup lampu. Bergelap la dorang. Of coursela melalak kuat2 kan (sbb takut) Hehe! Abang Izz cerdik, sepantas kilat dia lari keluar tinggalkan bilik gelap tu. Adala sikit2 tompok bedak kat rambut dan muka. Tiba2 aku nampak 1 lembaga kecil, perlahan2 bergerak keluar dari bilik. Sampai je kat aku, berderau darah mak u ols!!! Seram sangat2. Nak tahu pasal apa? Hah korang tengok la sendiri rupa Hasanah macam mana.

Ko tak seram? Dah rupa suster ngengsot dah keputihan dia tu. Meleleh2 air mata sedih aku marah dia.

Yang tak tahan tu... aku amik kamera amik gambar dia pastu aku sebut "Senyum..." Dia terus senyum dalam tangisan. Kehkehkeh.... bagai nak pecah perut aku dan Farizal gelakkan perangai budak ni.

Hasanah... Hasanah...  ^_____________^



16 comments:

Puteri Satu said...

Lembaga putih yang comell!!...

Rose Khadijah said...

ya rabbi...kalo si rayyan aku tu dia sebuk kat dapo..tentu tepung aku jadi mangsa nyer..
huaaa ritu mandi cat..la ni mandi bedak lak ehhh...

Mak Izz said...

puteri satu - mcm2 hal. comel sbb pakai gaun. kehkeh..

rose - tu la ros.... mengucap panjang aku tgk. mcm2 hal bebudak ni. dulu cat, skrg bedak. pasni??? aiyak!

Fida said...

Sabaqqq...sabaqqq...Pic sanah yang first tu memang seram wehhh...sebab tu lar jadi tokey bedak pun boleh kayer sebab diorang tau dah pasal aper orang banyak beli bedak drg...haha...



(sampai sekarang insiden2 seperti ini masih berlaku di rumahku...huhu...)

SYANI said...

Anak2 aku pun pernah main bedak.. Habis ber"salji" satu lantai bilik & habis satu tong bedak... Sabor je la...

cathy_cat said...

hebat ler anak dara akak.siap nampak lagi garisan air mata tu yang tak tahan tu.lagi hebat hasanah dari een. mungkin sebab ada mentor kot.

~~AzaLea~~ said...

kahkahkahkahkah... lawak betul lah hasanah ni..

Dlm sedu sedan blh lagi lemparkan senyuman...

-oP_ida- said...

owh hasanah...kamuuuu sangat CHOMELLL.....


hahahahahahahahahhahaha....

WILAYAH C.T.M said...

comel walaupun mcm suster ngengsot..hahahaha

ebob said...

hahahhaah...cute!

KIKA said...

mak long dia ni pun duk gelak sakan...kah3.... XD

Kamariah Awang said...

Hahaha.. ma pun tersengeh sama nengok Hasanah dah jadi nenek beruban... Tapi comeeeeel... memang comeeeel... Geramlah tengok dia! Cute!

fatonah said...

comeyyy ^__________^

Anonymous said...

waaaaaa klakar giler Hasanah mcm auntie Ija weh....nak pecah perut n3 u kali ini..:)-mak enon

watyz said...

comel plak dia gitu... :)

Deqna said...

kelakar dan cute lah hasanah ni... dah macam dolly dolll dah dgn rambut putih dia tuh...

mak dia pun sampai ati tinggalkan anak bergelap...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!