Monday, April 12, 2010

Ganas Tak Ganas?

Pagi subuh yang hening, jarum jam baru menginjak ke angka 5.30. Seorang insan sedang bertungkus lumus untuk menggosok pakaian selepas selesai tugas2 membasuh pinggan mangkuk di subuh2 hari.

Mata mengantuk, baju tetap juga perlu digosok. Jam 8 kena sampai di pejabat. Tak boleh terlewat.

On seterika dulu, tegakkan di papan penggosok. Belum sempat tegakkan seterika.... bedebuk! Seterika terjatuh tanpa sempat disambut. Hancur berderai dan bersepai2. TENSIONNNNN!!! Seterika baru dibeli, pakai tak sampai beberapa bulan dah hancur tempat pemegangnya! Lampu di seterika masih menyala. Raba pada besi seterika, masih hangat. Seterika tidak rosak, tapi bagaimana mahu menggunakannya tanpa pemegang?



Ada sesiapa boleh bantu aku untuk selesaikan masalah seterika ni?

* Samada boleh jual semula di kedai elektrik terpakai?
* Atau boleh ganti body iron baru?
* Atau boleh cipta pemegang baru untuk iron ni?

Anyone, please help me!

8 comments:

Deqna said...

memang ganaz.. camnelah leh jadi gitu yer.. tapi dah nak terjatuh kan.. nak wat camne..

sayang tu seterika baru, kalau leh repair, repairlah.. kalau tak terpaksalah cari seterika baru lagi...

Mak Izz said...

tulah, pg2 br nk menggosok. pdn muka sendiri jgk, ckp somi xmo dgr :)

tulah x try lg tny kt kedai. hrp2 dpt betulkan sbb iron tu elok lg. pemegang je.

seterika lama ada (tp x best). skrg guna seterika lama je. huhu..

Nur Irfan Juezrie said...

wah.. very the ganazz.. tula..camne nk guna klu takde pemegang soh la abg farizal reka pemegang dgn kayu ke ..hehe..

Nur Irfan Juezrie said...

nsb baik ada seterika lama.. buatnya takde sterika lgsung camne? hehe.. kena la pki baju yg tak yah digosokkan..

NeenaAnuar said...

perrgghh.. memang ganaazzz! cam dah tak der harapan nak pulih tu.... :D

jackapron said...

Zakat dah baya ker blum?

zaidi said...

suruh je saudara farizal tu design pemegang lain. dengar cite dia keje bahagian R&D, mechanical design group kan?heheh

Diarihatiku1976 said...

hahhahha.. sama lah kes akak... samam brand dan sama gak patahnya tu... hukumnya buang jelahhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!