Tuesday, May 26, 2009

Shopping Bila Dapat Gaji

Semalam, 25hb adalah hari gaji bagi semua orang gomen di Malaysia. Fuh, tarikh keramat ni :) Dan semalam juga aku telah menghabiskan lebih 13% daripada gaji bulanan untuk memborong barang2 Izz. Bukan nak kata aku ni pemboros orangnya, cuma ini kali pertama aku bergaji selepas kembali bekerja. Ofis pulak kat tengah2 KL ni ha. Bangunan Sogo tu hah. Salahkan bangunan Sogo tu. Asikkkk aje menggamit2 naluri keibuan mak Izz ni. Ekekek! (alasan je tuh). Kalo xde sale, x koser gak nk catwalk tengahari2 buta tu merentas Jalan TAR. Maka tengahari semalam, dengan langkah yang pantas dan semangat yang jitu, ditemani 2 orang rakan sekerja Lin dan Erin kitorg catwalk ke Sogo dengan penuh impian dan harapan :P

Actually dah survey sejak Jumaat lepas nak beli apa untuk Izz kt Sogo. Plan nak beli 3 pasang baju je. Alah harga murah2 je x lebih RM13 sepasang pun. Tapi pas belek2 terbeli 5 pasang. Hamboiii. Lagipun masa Izz lahir hari tu, aku x banyak beli baju untuk dia. Yelah, anak pertama kan. Tak berani beli lebih2. Orang kata, seadanya aje. Kebanyakan baju dia sekarang, semua orang yang hadiahkan. Baju untuk pakai siang aku beli 4 pasang dan 1 pasang lagi untuk pakai malam. Bukan apa, baju jalan2 Izz untuk pakai siang ada 2 pasang je. Satu baju biru Petter Rabbit (Mak Ngah hadiahkan untuk Izz) & satu lagi singlet Anakku dengan seluar pendek Disney (aku beli RM5 je sehelai kat pasaraya The Store masa balik kg Kuala Kangsar awal Mei aritu, murah kan?). Erm x bestlah asik ulang pakai baju yg sama aje. Dhle tiap2 hujung minggu Izz ada program. Hehe (program dengan mak dan abah) Mestilah kena pakai baju smart2 kan?

Nak tengok baju baru Izz? Nanti Izz dah melaram aku amek gambor ye. Bolehlah tengok. Eh lupa pulak. Malam tadi aku, Izz, abah dan acik (adik ipar/pengasuh Izz) memanjangkan langkah ke AEON Mall, Bukit Tinggi, Klang. Kt cni ada Jusco yang terbesar di Asia Tenggara dan sudah semestinya tempat ni jadi favourite shopping mall aku sekeluarga. Abah belikan Izz tilam yang ada mainan gantung2 tu. Murah je RM49.90. Pastu aku belikan hadiah untuk sepupu Izz yang baru lahir awal April aritu. Gaun kaler pink sehelai, mitten & bootee kaler pink sepasang & 1 permainan baby Tolly Joy (semua kaler pink ok! my fav colour). Ahad ni 31 Mei ada majlis akikah & kenduri cukur jambul sepupu Izz kt Tmn Pelangi, Semenyih. InsyaAllah kami datang nanti. Tak lupa gak, sebelum berganjak keluar dari bangunan AEON tu, aku sempat sambar 1 handbag jenama apa tah. Yang penting, harganya mampu dimiliki buat masa ni (yolah... nk gantikan handbag hantaran yang aku pakai sekarang, terlalu uzur u ols) Tapi hari ni belum sempat melaram lagi, insyaAllah esok :) Tu ajelah cite psl shopping semalam. Nanti aku update every month k! Hehehe...

*Ntah bila nk buat kenduri akikah utk Izz... :[

5 comments:

Anonymous said...

wah... dah beli handbag baru rupenye... maknenye shoping habeh la semalam ye... mane tak nampak pun hari nie? cantik tak? ade kemajuan.. bagus22.. nnti esok i nk tgk tau...

nAnA said...

dh ade baby nie,duit abis ke izz je la ye..bagus la tu..=)

ez said...

uji..
sy izz gak..tp ezwaty..ehheheh..slmat berblogging..letakla gambo anak ko..ni akak ez nak tgk..hehehe

lynaleng said...

soping sakan mak izz nihhh..untong la izz dpt baju baru yeyehhh...

Nur Irfan Juezrie said...

wah2.. mcm penah dgr cite pasal tilam mainan tu.. HIDUP SIMPLE DIMPLE IZZ & IRFAN.. ntah bila nk main pun tak tau..
hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Terima kasih kerana sudi melawat blog ini!